У Києві затримали екс-главу Апеляційного суду Криму: перші подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві затримали екс-главу Апеляційного суду Криму: перші подробиці

У Києві затримали екс-главу Апеляційного суду Криму: перші подробиці
Джерело:  rbc.ua

У Києві затримали колишнього главу Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, який підозрюється в держзраді. Чорнобук був узятий під варту на вулиці Вітряні гори. Його затримання провели співробітники СБУ.

Затримання Чорнобука підтвердила прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Колишнього главу Апеляційного суду Криму підозрюють в державній зраді. В українських спецслужб є докази того, що Чорнобук допомагав кримським судам перейти на роботу за російським законодавством.

Правоохоронці повідомили, що з 2014 року Чорнобук переховувався від правоохоронних органів України, а виїхати за кордон не міг, так як був оголошений в міжнародний розшук. Йому вже оголошено підозру. За версією слідства, під час російської спецоперації по анексії Крима Чорнобук активно співпрацював з окупантами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві затримали "віце-прем'єра" окупованого Криму Віталія Нахлупіна. Заступника Сергія Аксьонова підозрюють в махінаціях, пов'язаних з дорожнім будівництвом на анексованому півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?