На межі вимирання: названі тварини, які можуть зникнути на Землі
Категорія
Технології
Дата публікації

На межі вимирання: названі тварини, які можуть зникнути на Землі

На межі вимирання: названі тварини, які можуть зникнути на Землі
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітнього фонду дикої природи б'ють на сполох через масове вимирання рідкісних тварин, число яких на 60% скоротилося за останні 40 років. Найближчим часом ризикують повністю зникнути з лиця Землі ще деякі види диких тварин - серед них амурські леопарди, чорні носороги, річкові горили і інші, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

На думку дослідників, на особливу увагу заслуговують тропічні ліси, де число ссавців хребетних скоротилося на рекордні 89%. Наприклад, тільки в Амазонці 20% флори і фауни вимерло через збезлісення. Крім того, за останні 30 років планета втратила близько половини коралових рифів.

Головною причиною масового вимирання диких тварин є діяльність людини, а саме безконтрольне полювання і знищення середовища перебування тварин, сільське господарство і надмірна експлуатація природних ресурсів, чорний промисел.

Амурський леопард

Незабаром, за прогнозом вчених Всесвітнього фонду дикої природи, зникнути з лиця Землі може амурський леопард, який вважається самою рідкісною твариною з сімейства котячих. цей леопард мешкає на Далекому Сході і на сьогоднішній день в природі залишилося лише 84 особини. Причиною вимирання амурського леопарда є безконтрольне полювання - мисливці високо цінують шкури цих тварин.

Калімантанський орангутанг

Під загрозою вимирання також знаходиться Калімантанський орангутанг і річкові горили. Їх в природі залишилося не більше кількасот особин, але люди продовжують стрімко знищувати місця їх обітання.

 Суматранський слон

Через вирубку лісів з лиця Землі може зникнути Суматранський слон. У світі залишилося менше 3 тисяч особин цієї тварини. Під загрозою також чорні носороги - їх відловлюють браконьєри, так як на чорному ринку високим попитом користуються роги цих тварин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в природі вимерли рідкісні блакитні папуги, які були головними героями мультфільму "Ріо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?