Як зберегти мир в Європі: в Німеччині представили ефективний план
Категорія
Політика
Дата публікації

Як зберегти мир в Європі: в Німеччині представили ефективний план

Як зберегти мир в Європі: в Німеччині представили ефективний план

Щоб зберегти мир у всій Європі потрібно створити нову політику роззброєння. З таким планом виступив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Spiegel.

Крім нової контрольованої програми роззброєння, світові лідери повинні згадати про спільні інтереси і довіру один до одного. На думку Маасу, на тлі того, як стираються межі ядерних загроз в світі, тільки довіра може гарантувати безпеку.

При цьому у втраті довіри в МЗС Німеччини винною вважають Росію, яка відмовилася відповідати на неспростовні звинувачення в порушенні Договору про ракети середньої і меншої дальності.

"Кінець ДРСМД призведе до знищення одного з найважливіших досягнень політики роззброєння. Але, на відміну від Вашингтона, Німеччина не має наміру сприяти знищенню договору, та буде працювати з європейськими союзниками щоб домогтися його дотримання", - зазначив Маас.

На тлі ситуації, що склалася, в МЗС Німеччини вважать, що в Європі потрібно ввести нову політику, в рамках якої провести обмін даними між США, Європою та Росією, щоб вивчити ризики, які несуть нові озброєння. Маас також згадав початок роботи зі створення відкритого контролю за крилатими і звичайними ракетами, а також вимогу більшої прозорості з боку Китаю.

"Також необхідно ввести заборону на нові види зброї. Деякі з них можуть звучати як наукова фантастика - космічна зброя, ракети з декількома швидкостями звуку, які не залишать людині часу для відповіді", - пояснив Маас пункти мирного плану по Європі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін пригрозив всій Європі ракетним ударом, якщо США розмістять там свої ракети після виходу з ДРСМД.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?