Філарет і Макарій не зможуть стати главами нової церкви: в МП заявили про таємну заборону Варфоломія
Категорія
Україна
Дата публікації

Філарет і Макарій не зможуть стати главами нової церкви: в МП заявили про таємну заборону Варфоломія

Філарет і Макарій не зможуть стати главами нової церкви: в МП заявили про таємну заборону Варфоломія
Джерело:  online.ua

Вселенський патріарх Варфоломій нібито заборонив чинним главам УПЦ і УАПЦ Філарету і Макарію очолювати нову українську церкву. Про це заявив керуючий справами УПЦ Московського патріархату, митрополіт Антоній в інтерв'ю програмі "Право на віру", відео якого було опубліковано на сайті УПЦ МП, повідомляє ONLINE.UA.

"Є цікава інформація з кількох джерел про те, що є лист з Фанара (історичний район в Константинополі, де розташована резиденція Константинопольського Патріарха - ред.), спрямований і в так званий Київський патріархат, і в Автокефальну церкву, згідно з яким у виборах не можуть брати участь ні Філарет, ні Макарій", - заявив Антоній.

При цьому він також заявив, що взагалі сумнівається в тому, що об'єднавчий собор по Томосу про автокефалію для української церкви взагалі відбудеться. Антоній нагадав, що подібних спроб вже було кілька.

"Чи відбудеться це зібрання так званих ієрархів Київського Патріархату та київської автокефальної церкви, сказати важко. Таких спроб вже було кілька в нашій недавній історії, але ніякого результату ми не маємо. Ймовірно, тут потрібно згадати байку Крилова, яка говорить: "Як, друзі , ви не сідайте, в музиканти не годитесь", - доповнив свою скандальну заяву представник МП.

Слід зазначити, що за попередніми даними об'єднавчий собор запланований на 21-22 листопада. Остаточна дата і місце проведення зборів поки не затверджена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у патріарха Кирила заявили, що "Константинополь більше не є центром православних церков" після рішення Варфоломія по автокефалії України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?