Москва сильно запізнилася: експерт про неефективність санкцій Росії проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва сильно запізнилася: експерт про неефективність санкцій Росії проти України

Москва сильно запізнилася: експерт про неефективність санкцій Росії проти України
Джерело:  Голос Америки

Економіка України вже давно переорієнтована на Захід, тому Росія сильно запізнилася зі своїми санкціями.

Так прокоментував санкції Росії проти України директор програм в Європі і Євразії Центру Міжнародного приватного підприємництва США СІРЕ Ерік Гонц, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Експерт підкреслив, що санкції Росії проти України не стали ні для кого сюрпризом, але сильно вони не торкнуться українського бізнесу, який вже давно відійшов від Росії.

Гонц нагадав, що Україна ввела санкції проти РФ в 2015 році, а Москва підготувала відповідь тільки зараз, коли Росія вже не грає провідну роль в торгівлі для України.

"Якщо подивитися на експорт або торгівлю між Росією і Україною, Росія все ще залишається найбільшим торговельним партнером серед інших країн, але якщо взяти ЄС в цілому, то ЄС є набагато більш важливим компонентом експорту та імпорту в Україну", - пояснив експерт.

Він уточнив, що за останні 3-4 роки було багато зроблено наприклад для того, щоб переорієнтувати українську металургію на Захід.

"Були зроблені значні інвестиції в Маріуполь та в інших місцях для того, щоб відійти від російського ринку. Тобто металургійні підприємства Маріуполя та Кривого Рогу зробили інвестиції, щоб переорієнтуватися на ринок високої вартості в ЄС від ринку товарів низької переробки в Росії", - додав аналітик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Узбекистан пригрозив Україні жорсткими санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?