Розміщення військової бази США в Польщі: Лукашенко з Путіним готують відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Розміщення військової бази США в Польщі: Лукашенко з Путіним готують відповідь

Розміщення військової бази США в Польщі: Лукашенко з Путіним готують відповідь
Джерело:  БЕЛТА

Білорусь не має наміру воювати з Польщею і США, але якщо на польській території з'явиться нова американська військова база, то Мінськ спільно з Москвою дадуть адекватну відповідь на це.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, коментуючи нові заяви США і Польщі щодо так званого "Форту Трампа", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Я міністру закордонних справ Польщі сказав, коли він виступав у нас в Мінську: ми з вами воювати не збираємося. Тому не треба створювати зайві бази. В іншому випадку ми з росіянами повинні будемо відповідати", - сказав Лукшенко.

Білоруський лідер підкреслив, що він не хоче війни і готовий до переговорів з сусідами.

"З сусідами треба жити добре, чого нам з ними сваритися. Я вже сказав, що краще десятки і сотні років переговорів, ніж один день війни. Не дай бог", - додав президент Білорусі.

Він також нагадав, що під час зустрічі Основної групи Мюнхенської конференції з безпеки закликав Захід "цінувати Білорусь", так як вважає свою країну важливою в боротьбі з незаконною міграцією, ядерними елементами і бандитизмом.

"Я їм казав: цінуйте Білорусь, не треба проти нас санкції вводити. І наркота, і бандитизм, і ядерні елементи, і незаконна міграція - все через нас йде на Захід. Ми їх ловимо, відловлюємо за власний рахунок", - додав Лукашенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч заявив, що майбутнє збільшення американської присутності в Польщі стане потужною відповіддю на агресивні дії Росії, але це розширення не загрожує сусідам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?