Закінчене вбивство: у поліції перекваліфікували справу Катерини Гандзюк
Категорія
Події
Дата публікації

Закінчене вбивство: у поліції перекваліфікували справу Катерини Гандзюк

Закінчене вбивство: у поліції перекваліфікували справу Катерини Гандзюк

Справа про замах на українську активістку Катерину Гандзюк перекваліфікована в "закінчене вбивство". Тепер справу будуть розслідувати по пунктам 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, вчинене на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Про це повідомив прес-секретар Нацполіціі Ярослав Тракало, передає ONLINE.UA з посиланням на УП.

У прес-службі поліції Києва також уточнили, що в лікарню, в якій померла Катерина Гандзюк, виїхала слідчо-оперативна група. Факт смерті активістки на місці підтвердився. Поліцейські проводять там необхідні слідчі дії - після висновку експертизи про причини смерті буде дана правова кваліфікація.

Нагадаємо, замах на херсонську активістку Катерину Гандзюк було соверешнно в кінці липня - жінку біля під'їзду облили сірчаною кислотою, в результаті чого майже половина її тіла покрилася опіками. Катерині довелося перенести 11 операцій, щоб відновитися, але лікарям так і не вдалося врятувати життя жінці. За попередніми даними, смерть Гандзюк наступила в результаті обриву тромбу. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Петро Порошенко миттєво відреагував на смерть Катерини Гандзюк і закликав правоохоронців покарати зло. В ЄС також висловили співчуття у зв'язку зі смертю української активістки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?