"Найжорсткіші в історії санкції": США зважилися на радикальне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

"Найжорсткіші в історії санкції": США зважилися на радикальне рішення

"Найжорсткіші в історії санкції": США зважилися на радикальне рішення
Джерело:  online.ua

5 листопада влада США ввела в дію черговий пакет санкцій проти Ірану, який зачіпає ключові сфери економіки республіки - експорт нафти, міжнародні перевезення та банківський сектор, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC.

"Санкції проти Ірану дуже суворі. Це найжорсткіші санкції, які ми коли-небудь запроваджували. І ми подивимося, що буде з Іраном, але кажу вам, їм не надто добре" - заявив президент США Дональд Трамп у неділю.

 4 листопада іранці вийшли на протести, скандуючи "Смерть Америці!".

"Тепер у санкційному списку США щодо Ірану понад 700 фізичних осіб, компаній, морських і повітряних суден, включно з найбільшими банками та компаніями з експорту нафти.В той же час адміністрація США зробила виключення для восьми країн, які і надалі зможуть імпортувати іранську нафту. Офіційно Вашингтон не називає ці країни, однак, за даними ЗМІ, йдеться, зокрема, про Італію, Індію, Японію, Південну Корею, Туреччину та Китай", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у травні президент США Дональд Трамп оголосив, що Вашингтон виходить з угоди з Іраном щодо ядерної програми. Він також повідомив про відновлення всіх санкцій проти Ірану. США знову ввели в дію з 7 серпня частину санкцій проти цієї країни. Більш суттєві санкції, які охоплять експорт нафти, очікуються з 5 листопада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп оригінально анонсував введення нових санкцій США. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?