Російські військові є на Донбасі, але Росія - не агресор: Хуг шокував резонансною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські військові є на Донбасі, але Росія - не агресор: Хуг шокував резонансною заявою

Російські військові є на Донбасі, але Росія - не агресор: Хуг шокував резонансною заявою
Джерело:  ТСН

Місія ОБСЄ неодноразово виявляла на Донбасі кадрових російських військових, але Росія - не агресор.

З такою шокуючою заявою виступив колишній перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг в інтерв'ю ТСН, яке дав ще під час свого перебування на посаді, повідомляє ONLINE.UA.

Відповідаючи на питання журналіста - "Чи вважаєте ви Росію агресором?" - Хуг відповів, що ні. Але додав, що на його думку, Росія, як і Україна, і окремі райони Луганської та Донецької областей визнали, що є велика проблему, яку необхідно вирішити.

Після цього Хуг розповів, що є неспростовні факти присутності російських військових і російської зброї на Донбасі. Серед цих фактів: знімки військових колон, які таємно в'їжджають в Україну з Росії і рухаються по грунтових дорогах в супроводі протиповітряної оборони, заяви військових, які визнавалися, що служать в російських підрозділах, зокрема в 16-й повітряно-десантній бригаді РФ.

"Я також особисто розмовляв тут, в Києві, з двома полоненими, яких затримали Збройні сили України. І вони сказали те ж: вони входять до підрозділу, яке на ротаційній основі воює в Україні", - додав Хуг, кажучи про російську присутність на Донбасі .

Після цих слів журналіст запитав у колишнього першого заступника голови СММ ОБСЄ, як він може не розуміти, що Росія - агресор, якщо сам же наводить факти. На питання - "Чи є у вас бажання якось назвати агресора агресором?" - Хуг відповів:

"Я все ще думаю над цим. Це буде дуже-дуже довга книга, яку мені доведеться писати. Цей конфлікт можна вирішити тільки тоді, коли хтось буде прагнути знайти рішення, а не намагатися звинувачувати інших", - пояснив свою позицію Хуг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Хуг, йдучи з посади першого заступника голови СММ ОБСЄ, заявив, що конфлікт на Донбасі не заморожений - його можна закінчити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?