Стало відомо, коли можуть зустрітися Порошенко та Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, коли можуть зустрітися Порошенко та Путін

Стало відомо, коли можуть зустрітися Порошенко та Путін
Джерело:  24 канал

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель хоче спробувати організувати неформальну зустріч "нормандської четвірки", в ході якої можуть зустрітися президент України Петро Порошенко та очільник Кремля Володимир Путін, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"На святкування сторіччя закінчення Першої Світової війни до Парижу запрошено також Порошенко. І не просто так. Меркель спробує реанімувати "нормандський формат", незважаючи на ту паузу, яку влаштував Путін. Канцлерка Німеччини хоче проговорити тему миротворців у "нормандській четвірці", а також з Трампом. Меркель, можливо, має намір до завершення свого терміну на посаді канцлерки досягти помітного прогресу у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Вона хоче піти з великої політики, маючи конкретні результати – щодо Мінських угод і миротворців", - пояснив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За його словами, канцлерка хоче домогтися здійснення свого плану щодо Донбасу, який вона не планує кидати на півдорозі.

"Є інформація, що в Меркель є повноцінний план щодо миротворців з компромісними ідеями. Судячи з усього, цей план обговорювався в серпні з Путіним. Зараз з Порошенко. Буде спроба в широкому форматі в Парижі. Цікаво, чи вдасться Меркель дотиснути Путіна? Важливо, щоб переговорний процес не зупинявся", - додав експерт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що так звані "вибори" 11 листопада на території ОРДЛО не відповідають Мінським домовленостям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?