Євросоюз жорстко відреагував на вбивство активістки Гандзюк
Категорія
Події
Дата публікації

Євросоюз жорстко відреагував на вбивство активістки Гандзюк

Євросоюз жорстко відреагував на вбивство активістки Гандзюк
Джерело:  online.ua

Влада України повинна зробити все можливе, аби покарати винних у смерті активістки Катерини Гандзюк. З даною заявою виступила депутатка Європарламенту Ребекка Гармс, передає ONLINE.UA.

Чиновниця підкреслила, що підтримує слова українського філософа і громадського діяча Євгена Бистрицького, який заявив, що проти активістів в Україні ведуть "війну".

"Як і часто, Євген Бистрицький знову має рацію. Ті, хто вбив Катерину Гандзюк, повинні бути покарані. І через 5 років після того, як сміливі активісти закликали громадян України приєднатись до Майдану, прийшов час дотримуватися порад Євгена", - написала вона на сторінці у Twitter.

Окрім того, політикиня прикріпила до посту посилання на мікроблоги президента Петра Порошенка, прем'єра Володимира Гройсмана та спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

"Війна проти громадянського суспільства повинна припинитися, влада повинна відновити відповідальний діалог з активістами, який вона втратили за роки після революції на Майдані", - написав Бистрицький у своєму Twitter.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генпрокурор України Юрій Луценко увечері 4 листопада, після того, як померла Катерина Гандзюк, провів екстрену нараду, присвячену розслідуванню вбивства активістки. За його підсумками він запевнив, що слідство скоро буде завершено, а всі причетні до вбивства Гандзюк постануть перед судом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?