Трамп зробив несподіване виключення для Південної Кореї по іранським санкціям
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп зробив несподіване виключення для Південної Кореї по іранським санкціям

Трамп зробив несподіване виключення для Південної Кореї по іранським санкціям
Джерело:  Reuters

Американський глава Дональд Трамп дозволив Південній Кореї продовжувати купувати нафту в Ірані в обхід санкцій США. Це виняткове право також можуть отримати Японія та Індія.

Про це повідомив офіційний представник південнокорейського уряду, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відомо, що Вашингтон "максимально гнучко" розглянув проблему критичної залежності Сеула і корейської нафтохімічної промисловості від іранської нафти і газового конденсату з Азії. Бало прийнято рішення дати послаблення по іранським санкціям Південної Кореї терміном на 180 днів, але з умовою, що Сеул докладе всіх заходів для того, щоб знизити ресурсну залежність від Ірану.

Подібні винятки в США можуть зробити ще для кількох країн, які знаходяться в залежності від іранських ресурсів. Поки відомо, що в список послаблення могут потрапити Японія та Індія. При цьому, як пояснив держсекретар Майк Помпео, натомість країни повинні будуть продемонструвати "істотне скорочення" поставок сирої нафти з Ірану.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Ірану заявив, що Тегеран зможе обійти американські санкції, які Трамп анонсував, як найжорсткіші в історії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?