Вчені назвали неочікуваний фактор, який впливає на здоров'я та тривалість життя людини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали неочікуваний фактор, який впливає на здоров'я та тривалість життя людини

Вчені назвали неочікуваний фактор, який впливає на здоров'я та тривалість життя людини
Джерело:  online.ua

Вчені Ліджун Сонг (Lijun Song) та Філіп Петтіс (Phillip Pettis) стверджують, що соціальний статус і характер спільних відносин можуть прямим чином вплинути на тривалість життя людини та на стан її здоров'я, передає ONLINE.UA з посиланням на журнал Science Direct.

Вони проаналізували дані об'ємних соціальних обстежень, щоб з'ясувати, чи є статус знайомих причиною тривалого захворювання. Експеримент показав, що статус людини може вплинути на здоров'я різними способами.

"Люди з вищим соціальним статусом більш здорові в цілому, вони знають про стан свого здоров’я, мають більше часу і грошей, щоб підтримувати своє здоров’я. Такі люди рідше відчувають стрес і мають доступ до медицини. Відповідно, такі привілеї розповсюджуються на їх соціальне оточення – теорія соціального капіталу.Та вчені виявили негативний наслідок соціального статусу. У 2 з 3 груп людей – в Америці і Китаї – зв'язок з людьми більш високого становища фактично спричиняв часті проблеми зі здоров’ям", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що вчені використали теорію соціальних витрат, щоб все це пояснити

 Основні характеристики теорії соціальних витрат:

  • неспокій і відчуття невдачі;

  • порівняння себе з більш успішними знайомими не в свою користь, що веде до шкідливих звичок;

  • додаткові зусилля – час, гроші і енергія, – які потрібні для встановлення і підтримки таких цінних відносин високого статусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  природна речовина фізетін, що міститься в багатьох овочах і фруктах, позитивно впливає на тривалість життя людини,  а також блокує процеси старіння. Такий висновок зробили американські вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?