Астрономи знайшли одну з найстаріших зірок у Всесвіті - фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи знайшли одну з найстаріших зірок у Всесвіті - фото

Астрономи знайшли одну з найстаріших зірок у Всесвіті - фото
Джерело:  online.ua

Астрономам вдалося знайти в Чумацькому шляху одну з найстаріших зірок, відомих на даний момент - за попередніми даними, її вік становить близько 13,5 мільярдів років, передає ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Зірка має назву 2MASS J18082002-5104378 і її головною особливістю є практично повна відсутність металів.

"Саме відсутність металів говорить про вік зірки. За словами вчених, на зорі формування Всесвіту вони майже відсутні, водночас в складі більш молодих світил вони присутні", - сказано в повідомленні.

Також вказано, що за своїми розмірами зірка в десять разів менша за Сонце. Зараз вона випромінює тьмяне світло, а виявили її випадково, під час вивчення більш яскравого світила.

Зазначимо,що раніше у NASA прокоментували ідею американського бізнесмена та винахідника Ілона Маска щодо підкорення Червоної планети, назвавши її — нереальною.  Представники агентства запевняють, що створити на Марсі умови, які будуть придатними для життя, практично неможливо.

Нещодавно стало відомо, що влітку 2020 року на Марс відправлять унікальний роботизований вертоліт, який візьме участь в дослідженні Червоної планети. Космічний вертоліт розробляють з 2013 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в ESA показали перше кольорове фото з Марса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?