Андріївську церкву передали Константинополю: у Порошенка розкрили важливий момент
Категорія
Україна
Дата публікації

Андріївську церкву передали Константинополю: у Порошенка розкрили важливий момент

Андріївську церкву передали Константинополю: у Порошенка розкрили важливий момент
Джерело:  interfax.com.ua

Реконструкція Андріївської церкви в Києві буде прискорена після прийняття рішення про передачу її в користування Константинополю.

Про це повідомив Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"2020 й рік - це крайній термін. Я так розумію, що при необхідності, в розумних межах, це буде прискорено. Головне, що прийнятий відповідний закон в Україні, про передачу в користування, не у власність, а в користування, цієї церкви Вселенського патріархату", -заявив Павленко.

Нагадаємо, український глава Петро Порошенко запропонував передати Андріївську церкву в Києві як символічний жест у постійне користування Вселенського патріарха. Президент України запевнив, що погодив це рішення з церковними ієрархами - він переконаний, що передача Андріївської церкви Константинополю посприяє прискоренню отримання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Депутати Верховної Ради підтримали рішення Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко і патріарх Вафоломей підписав історичну угоду, яка передбачає появу в Києві представництва Вселенського патріархату. Не виключено, що воно буде розміщено в Андріївській церкві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?