Чого чекати?: стало відомо, як наступники Меркель ставляться до Путіна та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Чого чекати?: стало відомо, як наступники Меркель ставляться до Путіна та РФ

Чого чекати?: стало відомо, як наступники Меркель ставляться до Путіна та РФ
Джерело:  online.ua

Авторитетна німецька телерадіокомпанія Deutsche Welle проаналізувала позиції політиків, які можуть в майбутньому змінити Ангелу Меркель на посту голови партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), передає ONLINE.UA.

Зокрема, редакція ЗМІ оцінила ставлення претендентів до очільника Кремля Володимира Путіна та РФ загалом.

Так, нинішня генеральна секретарка партії Аннегрет Крамп-Карренбауер досі особливо не відзначалась зовнішньополітичними заявами. Все, що вона досі говорила відносно Росії, було повторенням позиції канцлерки. Прогнозується, що Крамп-Карренбауер з застереженням ставитиметься до Путіна через анексію Росією українського Криму та агресію РФ в Україні, як це робила Меркель. Передбачається, що загалом до теми Росії вона підходитиме як Меркель.

 "Ще один кандидат на посаду глави ХДС, екс-очільник фракції консерваторів у Бундестазі Фрідріх Мерц, припускають, оцінюватиме значення "квазідемократичної Росії" як другорядне. Як прихильник озброєння і друг НАТО він розглядає Росію як природного стратегічного супротивника, однак при цьому він також і дещо розуміє Путіна. Так, Мерц вважає Путіна справді серйозним ризиком для Заходу, але й зазначає, що Захід недостатньо зважав на чутливі для Росії аргументи. Схожих думок дотримується і нинішній міністр охорони здоров'я Єнс Шпан. Він також виступає із західних, критичних щодо РФ, позицій, однак при цьому висловлюється жорсткіше за Мерца", - сказано в повідомленні.

 Як повідомляв ONLINE.UA, канцлерка Німеччини  Ангела Меркель має намір залишатися на посаді глави уряду до 2021 року  і не висуватиме свою кандидатуру на наступних виборах в Бундестаг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?