В Нацбанку назвали головні ризики для зростання цін
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Нацбанку назвали головні ризики для зростання цін

В Нацбанку назвали головні ризики для зростання цін
Джерело:  online.ua

В НБУ заявляють, що темпи зростання реальної зарплати випереджають темпи зростання продуктивності праці, що призводить до збереження фундаментального тиску на інфляцію. Про це йдеться в Підсумках дискусії членів комітету з монетарної політики щодо рівня облікової ставки, передає ONLINE.UA.

За словами представників Нацбанку, проведення жорсткої монетарної політики необхідно для нівелювання впливу на динаміку інфляції в середньостроковій перспективі таких факторів, як погіршення інфляційних очікувань, розширення споживчого попиту, високі темпи зростання заробітних плат, менш сприятливі глобальні фінансові умови і цінова кон'юнктура.
Також наголошується, що темпи зростання реальної зарплати в останнім часом випереджають темпи зростання продуктивності праці.

"Збільшення доходів населення внаслідок підвищення зарплат, пенсійних виплат, а також грошових переказів з-за кордону стимулює пожвавлення приватного споживання, що призведе до збереження фундаментального тиску на інфляцію", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу  Франсіс Маліж заявив, що досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність  і довіру інвесторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?