Газпром виплатить ще 2,6 млрд доларів Україні: в Нафтогазі виступили з гучною заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром виплатить ще 2,6 млрд доларів Україні: в Нафтогазі виступили з гучною заявою

Газпром виплатить ще 2,6 млрд доларів Україні: в Нафтогазі виступили з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Російський газовий монополіст "Газпром" виплатить Україні 2,6 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу і ще не менше 12 млрд доларів за новим позовом, який підготував "Нафтогаз" до арбітражного суду.

Таку впевненість висловив Виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, коментуючи сумніви рейтингового агентства Fitch, повідомляє ONLINE.UA.

Вітренко пояснив, що рейтингові агентства, такі як Fitch, коли пишуть про свої припущення при визначенні рейтингу емітента, то не заперечують можливості тих чи інших подій. При цьому зазвичай, на думку глави "Нафтогазу", прогнози і припущення подібних агентств консервативні.

Він нагадав, що раніше це же агентство не вірило в те, що "Нафтогаз" виграє у "Газпрому" арбітраж - а українська газова компанія не тільки виграла позов, але вже стягнула 2,1 млрд у вигляді газу і 18 млн доларів грошима.

"2,6 млрд доларів, що залишилися ми теж спишемо. І ми виграємо новий арбітраж. Наші позовні вимоги вже перевищують 12 млрд доларів", - запевнив Вітренко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що "Нафтогаз" запускає план "Б" по "Північному потоку-2", який дозволить здійснювати транзит російського газу в Європу в обхід України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?