Московський патріархат висунув гучні звинувачення у бік Варфоломія
Категорія
Світ
Дата публікації

Московський патріархат висунув гучні звинувачення у бік Варфоломія

Московський патріархат висунув гучні звинувачення у бік Варфоломія
Джерело:  online.ua

В Московському патріархаті заявили, що дії Вселенського патріарха Варфоломія щодо України наштовхують на підозри в його ангажованості з боку "сильних цього світу". Про це повідомляє orthodoxia.info з посиланням на речника Київського митрополита МП Онуфрія, передає ONLINE.UA.

За його словами, йдеться про ангажованість "з боку сильних цього світу", проте він не зміг пояснити, кого саме має на увазі.

"Ця позиція Константинопольської патріархії ставить її поза канонічним полем та зрозумілими всій православній ойкумені принципами православного життя. Сьогодні майже всі помісні церкви бачать у обличчі Константинопольської патріархії потенційну загрозу спонтанної агресії, зазіхань на церковну територію без будь-якого пояснення та братського обговорення", - заявив речник Климент.

Окрім того, він назвав створення Єдиної помісної церкви розколом і звинуватив у цьому Варфоломія і Філарета.

"Причина "церковного розколу" в Україні, який виник майже 30 років тому – особисті амбіції Філарета, який не став московським патріархом. Причина всіх сучасних проблем – особисті амбіції патріарха Варфоломія, – додав речник Онуфрія.

Нагадаємо, після того, як Вселенський патріарх прийняв рішення надати незалежність УПЦ, в Росії назвали його "розкольником". Також РПЦ заявила про розрив спілкування з Константинополем. У Москві вважають, що патріарх Варфоломій не мав права одноосібно приймати такі рішення, як автокефалія України.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що РПЦ "позбавила" Вселенського патріарха Варфоломія статусу лідера православ’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?