Ціни на нафту почали стрімко падати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту почали стрімко падати

Ціни на нафту почали стрімко падати
Джерело:  online.ua

Ціни на нафту почали знижуватися. Так, вартість січневої нафти Brent 6 листопада о 8:47 становить 72,71 долара (-0,62%), барель грудневої нафти WTI торгується по 62,88 долара (-0,35%), передає ONLINE.UA з посиланням на Enkorr.

Зазначається, що під час попередньої торгової сесії нафтові ф'ючерси підскочили більш ніж на 1%, - ринок з деяким запізненням зреагував на введення санкцій США проти нафтової галузі Ірану.

"Північноморська еталонна суміш на короткий час підійшла до рівня 74 долара за барель, але потім ціни відкотилися вниз, і перша торгова сесія тижня закрилася на рівні 73,17 долара за барель. Для WTI аналогічні показники становили 63,92 долара за барель і 63,14 долара за барель відповідно.Тиск на ціни здійснили послаблення режиму санкції для найбільших покупців іранської нафти, а також зростаючі побоювання з приводу уповільнення світової економіки, яке може привести до скорочення попиту на нафту", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що менеджери хедж-фондів п'ятий тиждень поспіль розпродають ф'ючерси та опціони на сиру нафту. Це свідчить про вирішення проблеми видалення з ринку іранської нафти і що інвестори переорієнтувалися на проблеми світової економіки.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Іран погрожує заблокувати поставки нафти через Ормузську протоку в Перську затоку.  Влада країни готова це зробити, якщо США перешкоджатимуть продажу іранської нафти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?