Білорусі не потрібна військова база РФ: Лукашенко здивував сміливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Білорусі не потрібна військова база РФ: Лукашенко здивував сміливою заявою

Білорусі не потрібна військова база РФ: Лукашенко здивував сміливою заявою
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь перебуває у військовому союзі з Росією, проте не планує розміщувати на своїй території іноземну військову базу. Про це він повідомив у ході зустрічі з групою американських аналітиків в Мінську, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Надумана проблема. Буде тут база військова, не буде - різниці абсолютно ніякої немає. Ми її не розміщуємо тут не тому, що ми хочемо вам або комусь показати, що ми суверенні і незалежні. Ми її не розміщуємо, тому що вона тут не потрібна", - сказав він.

Лукашенко також стверджує, що білоруські військові здатні дати відсіч будь-якій агресії і без Москви.

"Якби ми це не могли зробити, повірте, ми звернулися б самі до Росії, щоб вони забезпечили нам безпеку. Поки такої необхідності у нас немає ", - додав президент Білорусі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч заявив, що майбутнє збільшення американської присутності в Польщі стане потужною відповіддю на агресивні дії Росії, але це розширення не загрожує сусідам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?