"Росія - не агресор": в МЗС України прокоментували слова Хуга про РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія - не агресор": в МЗС України прокоментували слова Хуга про РФ

"Росія - не агресор": в МЗС України прокоментували слова Хуга про РФ
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що екс-першому заступнику Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Александру Хугу треба було знайти слова, які не допускали б проросійських інтерпретацій. Про це він написав у Facebook, передає ONLINE.UA.

Окрім того, український дипломат нагадав, Хуг не вперше потрапляє в "комунікаційну халепу".

"І не тому, що він проросійський, адже свої обов'язки заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні він намагався виконувати неупереджено. А насамперед тому, що, незважаючи на офіційний статус спостерігача, в своїх заявах він не може виходити за формальні рамки", - сказано в повідомленні.

Павло Клімкін підкреслив, що Хуг не має права давати жодних політичних оцінок і говорити "від себе". Він зазначив, що в цій "чутливої ситуації", безпосередньо обумовленою його мандатом, потрібно було знайти інші слова, які не допускали б будь-яких проросійських інтерпретацій.

Нагадаємо, колишній перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що місія ОБСЄ неодноразово виявляла на Донбасі кадрових російських військових, але Росія — не агресор. Після цих слів розгорівся гучний скандал. Варто зазначити, що це не перший випадок, коли Хуга критикують за неоднозначну позицію по конфлікту на Донбасі.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабінеті Міністрів України припускають, що екс-заступник голови Спеціальної моніторингової місії в Україні Олександр Хуг весь час на посаді підтримував російську точку зору про конфлікт на Донбасі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?