Росія видала мандат на війну на Донбасі: в Україні обурені рішенням Москви по ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія видала мандат на війну на Донбасі: в Україні обурені рішенням Москви по ОРДЛО

Росія видала мандат на війну на Донбасі: в Україні обурені рішенням Москви по ОРДЛО
Джерело:  online.ua

У Мінську відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи по Донбасу, на якому російська сторона заявила, що визнає фейкові "вибори" в ОРДЛО, які там планують провести 11 листопада. Тим самим, Росія публічно видала мандат на війну, яку Москва давно оголосила Україні.

Про це написала в соцмережі представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA.

Геращенко уточнила, що російський представник на засіданні офіційно заявив, що Росія визнає "вибори московського маріонеткового режиму" в ОРДЛО. Україна на цю заяву констатувала, що "Росія цією заявою видала мандат на війну на Донбасі".

В Україні підкреслюють, що рішення Москви визнати фейкові "вибори" в ОРДЛО зривають мирні домовленості, які були досягнуті лідерами "нормандської четвірки" в Мінську, і призведе до дестабілізації ситуації на Донбасі.

"Це повтор сценарію 2014 року, коли псевдовибори, організовані Кремлем, привели до зриву мінських переговорів, невиконання мінських угод і серйозної дестабілізації на Донбасі, тисячам жертв серед військових і цивільних", - нагадала Геращенко.

Слід зазначити, що раніше в Кремлі виправдовувалися за "вибори" в ОРДЛО. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявляв, що "вплив Москви на "ЛНР" і "ДНР" не безмежний, тому для російської влади важливо, хто буде керувати окупованими регіонами Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував взяти під контроль російсько-український кордон на Донбасі і супроводити фейкові "вибори" в ОРДЛО. У Москві заявили, що рішення за цією пропозицією буде приймати не Кремль, а "влада" так званих республік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?