ЄС погрожує потужним санкціями проросійській Італії - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС погрожує потужним санкціями проросійській Італії - відома причина

ЄС погрожує потужним санкціями проросійській Італії - відома причина
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу почала погрожувати введенням санкцій проросійській Італії, яка неодноразово підтримувала і продовжує підтримувати політику президента РФ Володимира Путіна. Санкції будуть введені, якщо та не зменшить у проекті бюджету обсяг дефіциту. Дірку в кошторисі на 2019 рік запланували утричі більшу, ніж завжди, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що погоджує головний фінансовий документ країн-членів ЄС – Єврокомісія. Однак міністр фінансів Італії заявив, що не планує коригувати проект.

Як відомо, проект ще в жовтні забракував Брюссель і повернув на доопрацювання. Бо мовляв, проект бюджету порушує фіскальні правила Європейського Союзу та може значно збільшити та без того великий державний борг.

"Італія зовсім не є проблемою. Ми не ставимо під загрозу ні євровалюту, ні об'єднану Європу. Наш меседж полягає у тому, щоб ми не забували про мету об'єднаних держав. Йдеться не лише про безпеку на континенті, а й визначну роль на світовій арені", – сказав міністр фінансів Італії Джованні Тріа.

Нагадаємо, раніше глава МВС Італії Маттео Сальвіні неодноразово висловлював свою прихильність політиці Путіна. Він називав "законним" захоплення Росією українського Криму, і навіть виходив на Червону площу в футболці з зображенням російського лідера, висловлюючи тим самим своє захоплення Путіним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Італії виступили за зняття санкцій ЄС з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?