В Японії раптово зник важливий острів на кордоні спірних Курил
Категорія
Світ
Дата публікації

В Японії раптово зник важливий острів на кордоні спірних Курил

В Японії раптово зник важливий острів на кордоні спірних Курил
Джерело:  Naked Science

В Японії зник невеликий японський острів Есанбе Ханакіта Кодзіма. За попередніми даними, він пішов під воду - острів потопили льоди, що дрейфують в морі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Naked-science.

Острів Есанбе Ханакіта Кодзіма з'явився в 1987 році. Він був вище рівня моря на 1,4 метра. Острів був дуже маленьким, але важливим.

"Есанбе Ханакіта Кодзіма позначав західний кордон спірного ланцюга островів, які Японія називає північними територіями, а Росія - Курильськими островами", - йдеться в повідомленні джерела.

Зникнення важливого острова в Японії виявив письменник Хіросі Симідзу. Він приїхав на місце розташування острова для збору матеріалу для написання книги про "приховані" острови, але не знайшов там його.

Слід зазначити, що Есанбе Ханакіта Кодзіма був одним з 158 незаселених островів, які отримали офіційну назву в 2014 році для позначення територіальних вод і кордонів Японії. Він знаходився в 500 метрах від берегів селища Саруфутсу, розташованого на краю острова Хоккайдо. Тепер територія Японії зменшилася приблизно на півкілометра.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія почала нове незаконне будівництво на Курильських островах. У МЗС Японії висловили протест через реалізацію скандального інфраструкторного проекту Москви на теренах своєї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?