Відмова від долара: Росія і Китай вирішили вдарити по США
Категорія
Політика
Дата публікації

Відмова від долара: Росія і Китай вирішили вдарити по США

Відмова від долара: Росія і Китай вирішили вдарити по США
Джерело:  online.ua

Росія і Китай вирішили відмовитися від долара і перейти на взаєморозрахунки в національних валютах, щоб знити залежність від американської валюти. Про це домовився прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в ході переговорів з главою КНР Сі Цзіньпіном, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Глава ВЕБ Ігор Шувалов заявив, що угоду про взаємні розрахунки в нацвалюті Росія і Китай підпишуть вже до кінця 2018 року. Він також додав, що при розрахунках Росія і Китай можуть використовувати свої аналоги SWIFT та "інші форми".

За словами Шувалова, аналог SWIFT зараз розробляється в Росії під егідою Центробанку, аналогічна альтернатива цій системі є і у Китаю.

Слід відзначити, що в ході переговорів Медведєв і Сі Цзіньпін домовилися про збільшення товарообігу між країнами до 10 млрд доларів. Російський прем'єр також підкреслював, що Китай як і раніше є для Росії найбільшим торгівельним партнером.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін підтримав ініціативу про зниження залежності економіки Росії від долара. При цьому він не погодився на повну відмову від американської валюти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?