Посилення болю від санкцій: що чекає Росію після виборів до Конгресу США
Категорія
Політика
Дата публікації

Посилення болю від санкцій: що чекає Росію після виборів до Конгресу США

Посилення болю від санкцій: що чекає Росію після виборів до Конгресу США

Перемога Демократичної партії на виборах в Нижню палату Конгресу США негативно позначиться на Росії - демократи будуть використовувати всі свої нові можливості, щоб змінити "м'яку" зовнішню політику Трампа щодо Москви.

Про наслідки виборів в США для Росії написали експерти New York Times, повідомляє ONLINE.UA.

Аналітики переконані, що демократи будуть робити все можливе, щоб Вашингтон став більш жорстким з Росією, Північною Кореєю і Саудівською Аравією.

Уже відомо, що Комітет із закордонних справ нижньої палати Конгресу очолить депутат Еліот Енджел. Він заявив, що його партія планує ініціювати процес авторизації застосування військової сили в Іраку і Сирії, але при цьому відносини з Іраном і Китаєм демократи мають намір залишити без змін.

"Я не вважаю, що ми повинні чинити опір тому чи іншому тільки тому, що це просуває адміністрація. Але я переконаний, що ми зобов'язані переглянути політику і стежити за нею", - пояснив Енджел позицію демократів в Конгресі США.

Відзначається, що після перемоги на виборах демократи в першу чергу планують запустити ряд розслідувань, пов'язаних з Росією, а саме зі зв'язків Трампа з Кремлем та його можливих конфліктів інтересів. Також Палата представників на чолі з демократами планує по-своєму покарати Росію за втручання в президентські вибори в США і агресію проти України, а також за втручання Москви в громадянську війну в Сирії.

Експерти впевнені, що Нижня палата Конгресу, в якій тепер більшість займають демократи, буде просувати посилення санкцій проти Росії, зокрема таких, які вдарять по її новому суверенному боргу. Крім того, демократи будуть домагатися допиту Трампа в парламенті, щоб дізнатися деталі його закритої зустрічі з Путіним в Гельсінкі.

"Це смішно, що відбувається зустріч лідерів на такому високому рівні, а Конгрес залишається в невіданні", - пояснив Енджел.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на виборах в Конгрес США партія Трампа зберегла більшість у Сенаті, але поступилася демократам в Палаті представників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?