"Додому, в Росію!": Порошенко висунув РПЦ жорстку вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

"Додому, в Росію!": Порошенко висунув РПЦ жорстку вимогу

"Додому, в Росію!": Порошенко висунув РПЦ жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

Український лідер Петро Порошенко заявив, що російській церкві немає чого робити в Україні і закликав її представників повертатися назад в Росію. З даною жорсткою заявою він виступив на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед", передає ONLINE.UA.

Український лідер наголосив, після проведення Собору й обрання предстоятеля автокефальної української православної церкви, українська церква отримає справжню незалежність.

"Україна і я чітко поділяємо принцип не втручання держави в церковну діяльність, особливо іноземної держави", - сказав він.

Окрім того, український глава процитував президента Росії Володимира Путіна і заявив, що за словами Путіна, РФ тримається на двох стовпах - російській православній церкві і ядерній зброї. Він також назвав ненормальним той факт, що в Кремлі збирали раду безпеки Росії на чолі з Путіним, щоб обговорити, як захистити РПЦ в Україні.

"Дорогі мої, вам тут немає чого робити. Нема що робити вашій церкві, нема що робити вашим збройним силам, нема що робити вашому озброєнню. Додому, в Росію", - резюмував Порошенко.

Також Порошенко порівняв появу в Україні незалежної церкви з проголошенням 27 років тому Незалежності країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше архієпископ Тельміський Іов заявив, що  в Україні фактично не існує УПЦ Московського патріархату, оскільки Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?