Україна надійно захищає Європу от агресивних планів Кремля: Порошенко про цілі гібридної війни Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна надійно захищає Європу от агресивних планів Кремля: Порошенко про цілі гібридної війни Росії

Україна надійно захищає Європу от агресивних планів Кремля: Порошенко про цілі гібридної війни Росії
Джерело:  online.ua

Україна добре вивчила повадки "російського ведмедя" і вміло стримує агресивні плани Кремля, націленого на підрив демократичного підвалини в усьому світі. Україна вже навчилася стримувати агресивні плани Кремля і може навчити представників європейських країн протистояти російській загрозі.

З такою заявою виступив президент України Петро Порошенко на міжнародній конференції високого рівня "Уроки гібридного десятиліття: що необхідно знати для успішного просування вперед", повідомляє ONLINE.UA.

"За ці роки ми дуже добре вивчили звички" російського ведмедя ". Хто-хто, а ми дуже добре знаємо, коли Росія знімає фальшиву маску і стає тим явним неприхованим ворогом, коли гібридна війна показує, що це війна справжня. Якщо ви, дорогі учасники конференції, готові оборонятися, запитаєте нас, українців, як це робити ", - зазначив Порошенко, розповідаючи про кроки Москви в рамках гібридної війни.

Порошенко підкреслив, що Росія в даний час готується до втручання не тільки в українські вибори, а й у вибори в Європарламенті, і в окремих країнах Євросоюзу. Ці дії Москви українські лідер назвав непрямими військовими актами Росії, спрямованими на унітоженія "самої європейської ідеї".

"РФ не збирається грати в ігри - заради своїх маніакальних ідей вона готова застосовувати самі цинічні і жорстокі методи. Бо мета гібридної війни - підірвати підвалини всього демократичного світу. Росія не має власної ідеї, привабливою для інших. Але вона добре руйнує чужі", - підкреслив лідер української держави.

Порошенко додав, що інформаційні та хакерські атаки, енергетичний шантаж, повне ембарго і закриття ринку, розпалювання соціальних і навіть церковних конфліктів, це далеко не весь інструментарій Кремля, який має назву гібридного. Але Україна успішно обороняється від масових російських атак і залишається надійним щитом, які захищає кордони Європи від планів Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко назвав стратегію російського глави Володимира Путіна по Україні повністю провальною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?