Ми допоможемо Україні: в НАТО зробили важливу заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми допоможемо Україні: в НАТО зробили важливу заяву

Ми допоможемо Україні: в НАТО зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Помічник генсека НАТО з питань нових викликів безпеці Антоніо Міссіролі заявив, що Альянс допомагатиме Україні у боротьбі з гібридними загрозами, адже українська стійкість до них сприяє і безпеці блоку. Про це він повідомив під час виступу на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед", передає ONLINE.UA.

"З 2014 року ми зробили гібридні загрози центром відносин НАТО-Україна. Зараз очевидно, що всі наші країни стикаються з гібридними загрозами. Україна важко постраждала від таких загроз, але і країни НАТО також страждають. Україна має великий досвід у протистоянні їм", - сказав Міссіролі.

За його словами, ще на липневому саміті у Брюсселі Україна і союзники НАТО погодилися посилити співпрацю у сфері протидії гібридним загрозам.

"Ми фокусуємося не тільки на аналізі загроз, але і на практичних зусиллях. Ми провели спільні кібернавчання в Києві. І наскільки я розумію, Україна навіть має намір включити у національне законодавство деякі висновки, отримані від цих навчань", - зазначив помічник генсека.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки  Алехандро Альваргонсалес заявив, що в Альянсі не розглядають ідею синхронізації вступу України  і Грузії до блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?