В'язниця за незаконний в'їзд в Україну: Порошенко підписав важливий закон
Категорія
Україна
Дата публікації

В'язниця за незаконний в'їзд в Україну: Порошенко підписав важливий закон

В'язниця за незаконний в'їзд в Україну: Порошенко підписав важливий закон
Джерело:  online.ua

У середу, 7 листопада, президент України Петро Порошенко підписав закон про кримінальну відповідальність за незаконний в'їзд в Україну громадянам країни-агресора, повідомляє ONLINE.UA.

Підписаний закон доповнить статтю 331 Кримінального кодексу щодо незаконного в'їзді в Україну. Він дозволить ввести кримінальну відповідальність для росіян за в'їзд в Україну в будь-який спосіб поза пунктами пропуску або в пунктах пропуску без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості.

Відтепер, за незаконний перетин кордону України громадянину країни-агресора буде загрожувати в'язниця строком до 3 років. При повторному злочині або вчиненні його групою осіб, тюремний термін буде збільшуватися до 5 років, а якщо незаконний в'їзд в Україну буде відбуватися із застосуванням зброї - то до 8 років.

Раніше цей закон підтримали у Верховній Раді. За те, щоб ввести кримінальну відповідальність для росіян за незаконний в'їзд в Україну проголосували 243 депутати.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні також хочуть посилити правила в'їзду для росіян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?