Росія готує масштабну блокаду в Азовському морі не тільки проти України - Порошенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія готує масштабну блокаду в Азовському морі не тільки проти України - Порошенко

Росія готує масштабну блокаду в Азовському морі не тільки проти України - Порошенко
Джерело:  online.ua

Росія в Азовському морі практикує блокаду морських портів, так як готує масові морські атаки не тільки на Україну, а й на інші держави.

Про це заявив український глава Петро Порошенко на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що необхідно знати для успішного руху вперед", яка проходить 7 листопада в Києві, повідомляє ONLINE.UA.

Український лідер вважає, що Росія тільки відпрацьовує на Україні тактику блокади морських портів, а після буде широко застосовувати її проти інших країн.

"Зараз Азовське море активно насичується військовими кораблями, де активно відпрацьовується система блокади українських морських портів. Я переконаний: не тільки по відношенню до українців ця технологія буде застосовуватися", - заявив Порошенко.

Він в черговий раз обурився беззаконню, який влаштувала Росія в Азовському морі, намагаючись зупинити роботу портів Маріуполя і Бердянська.

"Хіба Україна зробила щось в будь-якому порту РФ? Ні, а вони намагаються зупинити роботу Маріуполя, Бердянська, зупинити чорну металургію України, зупинити експорт. За яким правом?", - додав український президент.

Це не перша заява Порошенко, про те, що Росія хоче "привласнити" Азовське море. Раніше президент України стверджував, що Москва прагне окупувати Азов так само, як раніше окупувала Крим. Тоді ж український глава відзначав, що Україна має чіткий правовий статус в Азовському морі, на підставі якого Росії не має ніякого права атакувати або зупиняти судна, які йдуть в українські порти.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Росія стягнула до Азовського моря 120 кораблів і катерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?