Луценко подав у відставку - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко подав у відставку - ЗМІ

Луценко подав у відставку - ЗМІ

Генпрокурор України Юрій Луценко подав у відставку. Відповідну заяву він передав президенту Петру Порошенко.

Цю інформацію підтвердила його прес-секретарка Лариса Сарган, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Сарган уточнила, що в заяві Луценко просить Порошенка звільнити його з посади генпрокурора України за власним бажанням. В адміністрації українського лідера поки не прокоментували ситуацію.

Нагадаємо, Юрій Луценко заявив, що піде у відставку напередодні, 6 листопада під час доповіді у Верховній Раді з розслідування справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Пробне голосування за звільнення Луценка набрало всього 38 голосів нардепів.

Тоді ж Луценко пояснив, що подасть у відставку для того, "щоб не було сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється". Він закликав розглянути питання про свою відставку в парламенті вже на цьому тижні.

Слід зазначити, що Луценко зробив заяву про відставку після того, як активісти і правозахисні громадські організації опублікували звернення з вимогою публічного звіту у справі про вбивство Катерини Гандзюк. У своїй заяві вони також вимагають відставки Луценка і міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Луценко розказав, як йде слідство у справі про вбивство Катерини Гандзюк, яка померла 4 листопада в лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?