Коли потрібно кидати палити: названий оптимальний вік
Категорія
Технології
Дата публікації

Коли потрібно кидати палити: названий оптимальний вік

Коли потрібно кидати палити: названий оптимальний вік
Джерело:  Scientific Sessions

Віковий інтервал від 40 до 45 років є ідеальним для того, щоб кинути палити. До такого висновку прийшли вчені з Університету Вандербільта на підставі результатів багаторічних досліджень, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Scientific Sessions.

Вчені 16 років спостерігали за дев'ятьма тисячами курців і встановили, що ті, хто кинув палити до 45 років, майже в два рази збільшили свої шанси на тривале життя. Для них ризики інфаркту, інсульту і виникнення проблем серцево-судинної системи, які не пов'язані з віком, знизилися на 38%.

Експерти підкреслюють, що на повне відновлення організму після куріння необхідно не менше 15 років. Тому, якщо кинути палити до 45 років, то до 60 років організм зможе впоратися з негативними наслідками.

Також вчення додали, що навіть у тих, хто кинув палити більше 10 років тому, можуть виникнути побічні ефекти від згубної звички. У зв'язку з цим вони рекомендують, як можна раніше відмовитися від паління, щоб максимально знизити ризики розвитку хвороб серця і дихальної системи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені виявили несподівану небезпеку при повній відмові від алкоголю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?