Знай наших: американці українського походження стали губернаторами у США
Категорія
Політика
Дата публікації

Знай наших: американці українського походження стали губернаторами у США

Знай наших: американці українського походження стали губернаторами у США
Джерело:  online.ua

У двох американських штатах перемогу на виборах губернатора здобули американці українського походження. Так, у штаті Колорадо переміг 43-річний демократ Джаред Поліс, який є відкритим представником ЛГБТ-спільноти. Новим губернатором штату Іллінойс став представник Демократичної партії мільярдер Джей Роберт Пріцкер, який походить з родини українських емігрантів, передає ONLINE.UA.

Відомо, що Поліс є представником третього покоління емігрантів, його предки прибули у США з України та Польщі на початку ХХ століття.

"Будучи настільки близьким до іммігрантського досвіду, я рішуче стаю на захист прав іммігрантів та біженців, звичайно з огляду на досвід євреїв до Другої світової війни, не так багато країн хотіли приймати єврейських біженців", - розповів він.

Джаред Поліс

Як уже зазначалося, Джей Роберт Пріцкер походить з родини українських емігрантів.

"Я походжу з українських євреїв і гордий працювати з місцевою спільнотою тих, хто пережив Голокост", - пише Пріцкер на своїй офіційній сторінці.

Варто зазначити, що він є одним з 11 мільярдерів сім'ї Пріцкер, яка належить до 15-ки найзаможніших родин світу, статки якої оцінюються у 33,5 мільярда доларів, пише видання Celebrity Net Worth.

Джей Роберт Пріцкер

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США пройшли проміжні вибори в Конгрес. За попередніми результатами: контроль у верхній палаті американського парламенту зберігає Республіканська партія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?