Експерт: РФ активно готується до ядерної війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт: РФ активно готується до ядерної війни

Експерт: РФ активно готується до ядерної війни
Джерело:  online.ua

Влада РФ переконана, що може розпочатися війна між ними та Сполученими Штатами: спершу використовуватиметься звичайна зброя, а за деякий час – від кількох діб до місяця – у хід піде ядерне озброєння. Про це повідомив експерт, доктор військових наук Костянтин Сівков.

За його словами, першими завдадуть удару Сполучені Штати, а зроблять вони це після відкликання посла та співробітників дипмісії.

Окрім того, він запевнив, що біля російських кордонів перед атакою Вашингтон розгорне війська під виглядом навчань і створить ударні угруповання ВМС у районах, що дозволяють завдати удари по території РФ.

"З виходом США з ДРСМД з'являється можливість створити і потенціал ядерного стримування середнього радіусу дії. Його призначення – завдання ракетно-ядерного удару по угрупованням військ вторгнення НАТО в разі початку масштабної війни. Сьогодні основний засіб доставки російської тактичної ядерної зброї, виходячи з наявного озброєння та його техніко-тактичних дій, – авіація, можливість прориву якої до призначених цілей є сумнівною. Тому розробка та прийняття на озброєння балістичних ракет середньої дальності з ядерними боєголовками забезпечить надійне ракетно-ядерне стримування на Європейському театрі військових дій та інших театрах теж. Крім того, розгортання такого угрупування може мати значний політичний тиск на держави, де США будуть прагнути розмістити свої ракети середнього радіусу дії", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп заявив, що ядерної загрози з боку Північної Кореї більше не існує і світ може "спасти спокійно". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?