Росія та Китай вирішили "дружити" проти США - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія та Китай вирішили "дружити" проти США - перші подробиці

Росія та Китай вирішили "дружити" проти США - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Влада РФ та КНР критикує санкції і мита США, які, на їхню думку, підривають глобальну торговельну систему. Окрім того, вони заявляють, що ці заходи допомогли поглибити економічні та політичні відносини між Пекіном та Москвою, передає ONLINE.UA з посиланням на RFE/RL.

Так, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час візиту до Пекіна звинуватив Білий дім у зловживанні санкціями, щоб отримати перевагу у світовій торгівлі та вирішувати внутрішні політичні суперечки.

"Очевидно, що для вирішення внутрішньополітичних проблем у США застосують всілякі санкції, йдеться про санкції проти Ірану, санкції проти Російської Федерації, обмеження постачання і обов'язків щодо ЄС, Китаю", - сказав Медведєв.

Сторони також зазначили, що торгівельні обмеження США відродили "протекціоністські" почуття у всьому світі та встановили "часову бомбу" під Світовою організацією торговлі (СОТ), міжнародним торговельним арбітром, створеним Сполученими Штатами та його союзниками, для забезпечення системи правил глобальної торгівлі.

"Протекціонізм та односторонні наслідки шкодять багатосторонній торговельній системі, основою якої є СОТ", - сказав Лі. І

Медведєв заявив, що Росія "протистоятиме" американським санкціям, введеним за агресію Москви в Україні та інші питання.

За їхніми словами, непередбачений вплив санкцій та торгівельних воєн зблизив Пекін і Москву, і це змусило Росію більше спиратися на власні економічні ресурси.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр Росії Дмитро Медведєв стверджує, що введення антиросійських санкцій пішло на користь Росії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?