Україна припинить своє існування: в РПЦ різко відповіли на заяву Порошенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна припинить своє існування: в РПЦ різко відповіли на заяву Порошенко

Україна припинить своє існування: в РПЦ різко відповіли на заяву Порошенко
Джерело:  online.ua

Голова Синодального відділу Московського патріархату зі взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда заявив, що слова президента України Петра Порошенка про те, що представникам Російської православної церкви потрібно покинути країну, викликають подив.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Він зізнався, що в РПЦ не розуміють, кого саме Порошенко закликає покинути Україну, оскільки предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій, духовенство церкви і миряни є українськими громадянами.

"Український президент їх має на увазі мільйони українських громадян?", - запитав він.

Окрім того, в РПЦ назвали заклики українського президента "дискримінацією за релігійною ознакою", яка нібито може призвести до масової еміграції з країни. За словами джерела в РПЦ, якщо всі парафіяни УПЦ МП покинуть країну, то "Україна припинить своє існування, оскільки там просто не залишиться людей".

Нагадаємо, нещодавно Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Синоду РПЦ у Мінську.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в УПЦ КП "розкусили" підступний план російської церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?