Питайте дозволу: РФ висунула ОБСЄ гучну вимогу по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Питайте дозволу: РФ висунула ОБСЄ гучну вимогу по Донбасу

Питайте дозволу: РФ висунула ОБСЄ гучну вимогу по Донбасу
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що її здивувала заява Німеччини і Франції в зв'язку зі зникненням в зоні конфлікту на сході України безпілотного літального апарату місії ОБСЄ. Вона також наголосила, що представники місії повинні були погоджувати польоти таких апаратів з сепаратистами, передає ONLINE.UA.

"З посиланням на дані місії в заяві безапеляційно вказується на "відповідальність за інцидент Росії і підтримуваних нею сепаратистів". Показово, що автори заяви висунули ці звинувачення без будь-якої підстави і, звичайно, як завжди, не дочекавшись результатів розслідування інциденту. Наскільки нам відомо, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вже вступила в контакт з представниками ДНР, які обіцяли надати все необхідне сприяння", - сказала Захарова.

За її словами, "влада" самопроголошених "республік" зверталася до керівництва СММ з проханням про погодження маршрутів польотів безпілотників і про оснащення їх спецсигналами.

"Треба мати на увазі, що ще 22 жовтня "ДНР" і "ЛНР" направили в місію звернення з проханням заздалегідь повідомляти їх про маршрути польотів безпілотних літальних апаратів ОБСЄ і оснащувати їх проблисковими маячками", - сказала Захарова, додавши, що це пов'язано з частим використанням безпілотників Збройними силами України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабінеті Міністрів України припускають, що екс-заступник голови Спеціальної моніторингової місії в Україні  Олександр Хуг весь час на посаді підтримував російську точку зору про конфлікт на Донбасі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?