Порошенко анонсував транші МВФ і Євросоюзу
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко анонсував транші МВФ і Євросоюзу

Порошенко анонсував транші МВФ і Євросоюзу

Президент України Петро Порошенко прогнозує надання Україні макрофінансової допомоги від Євросоюзу протягом найближчих тижнів. Про це він повідомив журналістам за підсумками робочого візиту до Фінляндії, передає ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".

"Буквально в найближчі тижні буде виділено 500 млн євро макрофінансової допомоги, буде надана допомога (за програмою) співпраці з Міжнародним валютним фондом", - заявив Порошенко.

За його словами, відповідна домовленість була досягнута під час розмови з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

Нещодавно влада Євросоюзу повідомила, що виділення нової програми макрофінансової допомоги неможливе до відновлення кредитування МВФ. Зокрема, Єврокомісія і Європейська служба зовнішніх зв'язків перевірятимуть дотримання Україною попередніх умов протягом процесу і оприлюднить свої висновки, а в разі недотримання Україною умов Єврокомісія зможе тимчасово призупинити або скасувати виплату.

Як повідомляв ONLINE.UA, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу  Франсіс Маліж заявив, що досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність  і довіру інвесторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?