Ще більше покарати Москву: США ввели нові потужні санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще більше покарати Москву: США ввели нові потужні санкції проти РФ

Ще більше покарати Москву: США ввели нові потужні санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Влада США ввела в дію санкції проти двох українців, одного росіянина та дев'яти компаній в Україні та Росії, які причетні до анексії Криму та до пов'язаних з цим порушень прав людини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство фінансів Штатів.

Вказано, що одне з підсанкційних підприємств – ТОВ "Південний проект" - пов'язане з банком "Росія" та російським бізнесменом Юрієм Ковальчуком.

"Міністерство фінансів продовжує тиск на компанії з російським капіталом, які отримують прибутки завдяки незаконній анексії і окупації Криму", - заявила представниця відомства Сігал Манделкер.

 Як зазначається, основна мета санкцій - ще більше покарати Москву за анексію Кримського півострова в 2014 році та за підтримку проросійських сепаратистів на сході України. Під санкції також потрапив офіцер ФСБ Андрій Сушко. На думку США, він несе відповідальність за викрадення в 2017 році кримськотатарського активіста, який піддавався катуванням.

"Санкції також спрямовані проти компаній, які нажились на окупації Криму. Серед них - курортний спа-готель "Мрія" в Ялті, що інвестується найбільшим російським банком "Сбербанк", - сказано в повідомленні.

Окрім того, в чорному списку опинилось "міністерство державної безпеки" луганських бойовиків.

Також під санкції потрапили Володимир Зарицький і Олександр Басов.

Як відомо, Зарицький є колишнім головнокомандувачем Ракетних військ і артилерії Росії. Він володіє ТОВ "УКІП", що розташоване в Сімферополі.Басов - так званий "заступник міністра державної безпеки ЛНР". У США наголошують, що дана структура сепаратистів винна в серйозних порушеннях прав людини.

Раніше ONLINE.UА повідомляв,  за що Путін мстить Україні, вводячи нові санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?