В США пояснили, чому варіант РФ щодо миротворців на Донбасі - погана ідея
Категорія
Політика
Дата публікації

В США пояснили, чому варіант РФ щодо миротворців на Донбасі - погана ідея

В США пояснили, чому варіант РФ щодо миротворців на Донбасі - погана ідея
Джерело:  Укрінформ

Спецпредставник США у переговорах з питань України Курт Волкер заявив, що позиція Росії знаходиться дуже далеко від того, щоб наважитись ввести справжню миротворчу місію ООН на Донбас, яка би забезпечила мир та порядок у регіоні, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Протягом літа й на початку осені я обмінювався листами з моїм російським колегою паном Сурковим, щоб пересвідчитись, чи відбулося просування позиції РФ (по миротворцях – ред). Його відповіді вказують на те, що Росія залишається дуже далекою від того, щоб погодитися зараз на справжню миротворчу місію ООН", - розповів американський дипломат.

За його словами, Москва погоджується на введення сил ООН для захисту лише моніторингової місії ОБСЄ, але не з метою гарантування безпеки в усьому регіоні й створення безпечного середовища. Волкер наголосив, що позиція Кремля – це залишити на місцях підтримувані РФ збройні угруповання та політичні утворення.

"Ці умови не відповідають Мінським угодам, які ні Україна, ні будь-хто з наших партнерів – Франція, Німеччина та інші – не можуть підтримати. Таким чином, ми не бачимо в цьому життєздатний шлях уперед", - наголосив американський дипломат.

Водночас, він висловив сподівання на продовження переговорів у цьому питанні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій розробили план по введенню миротворчої місії ООН на Донбас, від якого не зможе відмовитися Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?