Була гостра розмова: як Порошенко відреагував на відставку Луценко
Категорія
Політика
Дата публікації

Була гостра розмова: як Порошенко відреагував на відставку Луценко

Була гостра розмова: як Порошенко відреагував на відставку Луценко
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко негативно відреагував на заяву очільника ГПУ Юрія Луценко про відставку, проте все ж пообіцяв, що її розгляне. Про це розповів сам генпрокурор в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я з президентом мав гостру розмову, він не сприйняв мого кроку. Він дізнався про все за 5 хвилин до мого заходу у Верховну Раду. Тим не менше, я сказав, що це моє принципове рішення", – повідомив Луценко.

Він також зазначив, що заява про звільнення вже лежить на столі у Порошенко. Президент її розгляне, щойно повернеться зі своєї робочої поїздки з-за кордону. Окрім того, Луценко наголосив, що "готовий до відставки".

Нагадаємо, Юрій Луценко заявив, що піде у відставку напередодні, 6 листопада під час доповіді у Верховній Раді з розслідування справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Пробне голосування за звільнення Луценка набрало всього 38 голосів нардепів.

Тоді ж Луценко пояснив, що подасть у відставку для того, "щоб не було сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється". Він закликав розглянути питання про свою відставку в парламенті вже на цьому тижні.

Слід зазначити, що Луценко зробив заяву про відставку після того, як активісти і правозахисні громадські організації опублікували звернення з вимогою публічного звіту у справі про вбивство Катерини Гандзюк. У своїй заяві вони також вимагають відставки Луценка і міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Луценко розказав, як йде слідство у справі про вбивство Катерини Гандзюк, яка померла 4 листопада в лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?