Подруга Путіна відмовилася їхати в Росію через гучний шпигунський скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Подруга Путіна відмовилася їхати в Росію через гучний шпигунський скандал

Подруга Путіна відмовилася їхати в Росію через гучний шпигунський скандал
Джерело:  online.ua

МЗС Австрії викликало повіреного у справах Росії у зв'язку зі справою екс-полковника, який ймовірно шпигував на користь РФ. У зв'язку з цим голова відомства Карін Кнайсль скасувала свій візит до Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на APA.

Трохи пізніше міністр оборони Австрії Маріо Кунасек заявив, що їм стало відомо про відставного полковника від спецслужб дружніх країн.

"Представника Росії в Австрії викликано до МЗС" - сказано в повідомленні.

Канцлер Австрії Себастьян Курц у свою чергу заявив, що австрійська сторона на даному етапі вимагає від Росії "прозорої інформації". Варто зазначити, що він поки не говорив про можливу висилку російських дипломатів у зв’язку зі скандалом.

Вказано, що візит самої Кнайсль мав відбутися 2 і 3 грудня і присвячуватися імплементації "Сочинського діалогу". Окрім того, в рамках візиту мав пройти форум громадянського суспільства Росії і Австрії, оголошений президентом РФ Володимиром Путіним під час його візиту до Відня у червні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 серпня російський президент  Володимир Путін відвідав весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.  По прибуттю він подарував нареченій букет квітів, а потім запросив Кнайсль на танець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?