В Пентагоні розказали, як намагються врятувати світ від катастрофи
Категорія
Політика
Дата публікації

В Пентагоні розказали, як намагються врятувати світ від катастрофи

В Пентагоні розказали, як намагються врятувати світ від катастрофи
Джерело:  online.ua

Помічник міністра оборони США Рендалл Шрівер заявив, що 9 листопада в Вашингтоні відбудуться переговори військових США і Китаю з метою зниження ризику ненавмисного зіткнення. В Пентагоні наголосили, що це ще одна спроба врятувати світ від "катастрофи", яка може статися, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Ми хочемо переконатися, що, коли ми конкуруємо, це доброякісний тип конкуренції, що не призведе до катастрофи", - сказав він.

Варто зазначити, що відносини між двома найбільшими економіками світу погіршилися під час президентства Дональда Трампа в умовах жорстокої торговельної війни та розбіжностей щодо Тайваню, Південнокитайського моря та інших геополітичних конфліктів.

 "Через побоювання, що слабкі зв'язки між основними військовими можуть призвести до непорозумінь, які обернуться конфліктом в умовах напружених відносин, міністр оборони США Джеймс Меттіс спробував налагодити відносини з китайськими військовими лідерами", - пише видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США збільшать кількість американських винищувачів-бомбардувальників, готових до бойових операцій. Він наголосив, що повітряні сили країни повинні бути краще підготовлені до потенційної війни з Росією чи Китаєм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?