В Австрії виявили російського шпигуна - Кремль образився
Категорія
Політика
Дата публікації

В Австрії виявили російського шпигуна - Кремль образився

В Австрії виявили російського шпигуна - Кремль образився
Джерело:  online.ua

В Кремлі нарешті прокоментували гучний скандал, який розгорівся в Австрії, після того, як був затриманий російськеий шпигун - екс-полковник австрійської армії. Так, голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що поведінка влади країни образила офіційну Москву, оскільки запиту з боку Відня для роз'яснення ситуації не було, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Мене ця інформація неприємно здивувала. Споконвіку було прийнято, якщо у якоїсь країни виникають занепокоєння, підозри щодо дій іншої країни... то відповідно до норм міжнародного спілкування слід безпосередньо запитувати роз'яснення", - заявив Лавров.

Окрім того, очільник російського відомства вважає, що традиційна дипломатія відходить на задній план.

"На жаль, останнім часом наші західні партнери взяли за правило вдаватися не до традиційної дипломатії з дотриманням всіх правил пристойності, а до мегафонної, звинувачуючи нас публічно, вимагаючи публічно порозумітися з питання, про яке нам нічого не відомо ", - додав міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МЗС Австрії викликало повіреного у справах Росії у зв’язку зі справою екс-полковника, який ймовірно шпигував на користь РФ. У зв’язку з цим голова відомства Карін Кнайсль скасувала свій візит до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?