В МЗС України пояснили, для чого Путіну псевдовибори на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС України пояснили, для чого Путіну псевдовибори на Донбасі

В МЗС України пояснили, для чого Путіну псевдовибори на Донбасі

В МЗС України переконані, що псевдовибори в окупованих районах Донеччини і Луганщини, які Росія призначила на 11 листопада, потрібні їй для фрагментації та послаблення України. З даною заявою виступив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.

На думку українського дипломата, проведення Росією цих "виборів" на Донбасі ні для кого не матиме жодного сенсу, окрім самого Кремля.

"Оскільки уся ідея Росії полягає не у тому, щоб турбуватися про Донбас, а взагалі не турбуватися про нього. Уся ідея полягає у зловживанні Донбасом для дестабілізації України, легітимізації російської окупації Донбасу, і щоб ще сильніше заштовхнути його в Україну як своєрідного "троянського коня" для фрагментації України, послаблення України, і щоб взагалі не було незалежної, вільної, демократичної та європейської України", – сказав Клімкін.

Він також наголосив, що ідея проведення Росією незаконних виборів на Донбасі в дні 100-річчя завершення першої світової війни є ще однією провокацією.

Міністр зазначив, що позиція України полягає у розгортанні справжньої міжнародної миротворчої місії ООН на Донбасі. Вона має включати поліцейський компонент та міжнародну адміністрацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, СБУ вдалося дізнатися, хто "виграє" псевдовибори на окупованих територіях Донецької і Луганської області та очолить так звані "ДНР" і "ЛНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?