У Китаї ведучим новин став штучний інтелект - шокуюче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

У Китаї ведучим новин став штучний інтелект - шокуюче відео

У Китаї ведучим новин став штучний інтелект - шокуюче відео
Джерело:  online.ua

На Всесвітній інтернет-конференції, що відбувалась в Китаї, відбувся дебют нового ведучого новин - ним стала віртуальна розробка, яку створили за допомогою штучного інтелекту. Віртуальний ведучий говорить англійською, передає ONLINE.UA.

Цю незвичну розробку презентувало китайське агентство Xinhua.

"Вітаю всіх вас! Я англомовний ведучий-штучний інтелект. Це мій перший день в новинному агентстві Xinhua", – такими були перші слова штучного інтелекту.

Варто зазначити, що ззовні ведучий дуже схожий на людину: голосом, мімікою тощо. За словами представників агентства, ШІ може читати тексти так само природньо, як професійний телеведучий.

Штучний інтелект — дуже молода галузь досліджень, започаткована 1956 року. Її історичний шлях нагадує синусоїду, кожен «зліт» якої ініціювався деякою новою ідеєю. На сьогодні її розвиток перебуває на «спаді», і поступається застосуванню вже досягнутих результатів в інших областях науки, промисловості, бізнесі та навіть у повсякденному житті. Ця наука пов'язана з психологією, нейрофізіологією, трансгуманізмом та іншими. Як і всі комп'ютерні науки, вона використовує математичний апарат. Особливе значення для неї мають філософія і робототехніка.

Як повідомляв ONLINE.UA, робот Софія в ефірі одного з українських телеканалів відповіла на запитання, що вона думає про президента Росії Володимира Путіна і як ставиться до бога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?