Ви розкололи Євросоюз: влада Угорщини зробила скандальну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Ви розкололи Євросоюз: влада Угорщини зробила скандальну заяву

Ви розкололи Євросоюз: влада Угорщини зробила скандальну заяву
Джерело:  online.ua

Глава адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана Гергей Гуйяш заявив, що санкційна процедура Європейського Союзу, ініційована проти країни через вірогідне порушення нею цінностей ЄС та верховенства права, загострює розбіжності між новими та старішими членами блоку, а також розколює Союз.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

 На його думку, голосування Європарламенту щодо санкцій було недійсним з точки зору процедури, тому Угорщина оскаржить результати голосування в Європейському суді.

"У схваленій Європейським парламентом доповіді, яка закликає почати санкційну процедуру проти Будапешта, засуджувався тиск на незалежні медіа країни, усунення від посад незалежних суддів, унеможливлення роботи неурядових організацій, які надають допомогу мігрантам та біженцям, та ситуація з антисемітизмом", - сказано в повідомленні.

Як відомо, у вересні Європейський парламент проголосував за те, щоб продовжити дію статті 7 проти уряду Орбана. Ця процедура може призвести до призупинення права голосу Угорщини під час ухвалення важливих рішень в ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що звіт комітету Європарламенту щодо порушення Угорщиною правил та цінностей Європейського союзу є образою угорської нації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?