Не втручайтеся: в НАТО висунули Росії гучні звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Не втручайтеся: в НАТО висунули Росії гучні звинувачення

Не втручайтеся: в НАТО висунули Росії гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

В НАТО звинувачують Росію в провокаціях під час наймасштабніших навчань Альянсу. Так, у Фінляндії зафіксували порушення у роботі геолокаційного сервісу GPS у Лапландії. Схожі проблеми під час навчань блоку помітили також у Норвегії, передає ONLINE.UA з посиланням на телерадіокомпанію Yle.

Влада Норвегії переконана, що до створення перешкод в роботі геолокаційного сервісу могли бути причетні російські спецслужби.

"Так, у фінській авіаційній службі зазначають, що першими збій виявили Сили оборони Фінляндії.Інформація про порушення роботи мала стосунок території від північних районів Рованіємі до норвезької кордону і на схід від Кіттіля до російського кордону", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що про перешкоди в роботі GPS повідомила також Норвегія, де в цей час проходили спільні військові навчання НАТО, Фінляндії і Швеції. Тоді збої стосувались районів на кордоні з Росією і Фінляндією.

В НАТО наголосили, що РФ повинна перестати втручатися в навчання Альянсу та влаштовувати провокації, адже подібна поведінка не зможе довго залишатися без відповіді.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський глава  Володимир Путін заявив, що включення України  і Грузії до складу НАТО становлять пряму загрозу Росії, тому російська влада буде пропорційно реагувати на неї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?